Sus

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
O carte bună citită la timp, poate influenta destinul unui om într-un mod remarcabil!

Biblioteca Nationala a Romaniei

Filme

BucPress TV

Radio

 

 

 

Компоненты, модули, шаблоны и другие Расширения Joomla
Analel

Anul: 1994

Autor: Institutul „Bucovina”

Editura: Academiei Române

Pagini: 237

 

 

CITEȘTE ONLINE

Despre revistă.

Periodicul „Analele Bucovinei” apare din anul 1994, sub egida Editurii Academiei Române, și se tipărește la București. Sub aceeași egidă, periodicul apare și astăzi. De format 17 x 24 cm, publicația are o apariție semestrială și un număr variabil de pagini. Primul tom are 234 p.; începând cu anul 2000 periodicul apare, în general, cu peste 300 de pagini. Din anul 2009, „Analelor Bucovinei” li se alocă anual un număr de 700 de pagini, limitându-i-se fiecare apariție la 350 de pagini.

Din colegiul de redacție al celui dintâi număr fac parte: acad. Radu Grigorovici, acad. Ștefan Ștefănescu, acad. Vladimir Trebici, acad. Gheorghe Platon, Liviu Ionesi – membru corespondent al Academiei Române, Radu Economu, Marian Olaru; redactor-șef: Dimitrie Vatamaniuc; secretar de redacție: Vasile I. Schipor.

Articolul-program este semnat de acad. Gheorghe Platon și se intitulează Argument: periodicul își propune să fie  „un instrument pentru îndeplinirea noilor obiective ale promovării și răspândirii culturii naționale” și „să reprezinte o alternativă românească autorizată în dialogul, de mult deschis, privind istoria și cultura Bucovinei”.

Cu modificări în colegiul de redacție și îmbunătățiri de structură, „Analele Bucovinei” se ocupă de problemele Bucovinei istorice sub toate aspectele: viață politică, literară culturală și artistică, istorie, demografie, toponimie, onomastică, statistică, etnografie și folclor, științele naturii.

Prin caracterul enciclopedic și prin aria de cercetare, „Analele Bucovinei” ocupă un loc singular atât între publicațiile periodice ale Academiei Române, cât și în rândul publicațiilor științifice din Bucovina și străine, ce apar astăzi.