Sus

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
O carte bună citită la timp, poate influenta destinul unui om într-un mod remarcabil!

Biblioteca Nationala a Romaniei

Filme

BucPress TV

Radio

 

 

 

Joomla шаблоны бесплатно http://joomla3x.ru

Biblioteca „Glasul Bucovinei” (filiala Editurii „Alexandru cel Bun”) are ca scop deservirea cititorilor (a elevilor, studenţilor, profesorilor, ziariştilor, a scriitorilor) cu cărţi, reviste şi ziare, în primul rând cu cele de specialitate. În cadrul Bibliotecii se organizează întâlniri cernăuţene, cu personalităţi importante din România, Republica Moldova şi Ucraina, precum au fost organizate în vara anului 2013, toamna anului 2014, vara anului 2015, primăvara lui 2016, toamna anului 2019, iarna anului 2021.

Biblioteca își propune să treacă prin faza unei modernizări necesare. Există posibilitatea consultării online de către consilieri științifice profesioniști (doctori în științe, prof. univ.). Ne propunem să digitalizăm o parte din cărțile noastre, pentru a fi mai aproape de tânăra generaţie, care accesează pagini pe Internet.

Experţii din rândul comunităţii româneşti din Ucraina cunosc problemele şi obstacolele cu care se confruntă etnicii români, una din aceste probleme, fiind lipsa posibilităţii de achiziţie de carte în limba română, lipsa unei biblioteci cu cărţi în limba română. Biblioteca îşi propune acoperirea acestei nevoi apăre online.

Numai în oraşul Cernăuţi funcţionează 4 şcoli cu limba de predare română; Catedra de Filologie Română şi Clasică a Universităţii Naţionale din Cernăuţi, cu peste 150 de studenţi (specialitatea – profesor de limba şi literatura română şi universală) şi 250 de studenţi (specialitatea română/ucraineană); Colegiul Pedagogic al Universităţii Naţionale din Cernăuţi, cu circa 100 de studenţi la Secţia de limba română (învăţători). 

De la lansarea invaziei la scară largă a Rusiei asupra Ucrainei biblioteca funcționează în satul Ostrița, comuna Mahala din apropierea orașului Cernăuți.

Contactează consultantul științific al bibliotecii pe email:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;