Sus

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
O carte bună citită la timp, poate influenta destinul unui om într-un mod remarcabil!

Biblioteca Nationala a Romaniei

Filme

BucPress TV

Radio

 

 

 

Здесь нашел интересный обзор
Dumitru Staniloae Rugaciunea Lui Iisus Si Experienta Duhului Sfant pdf

Anul: 2003

Autor: Părintele Dumitru Stăniloae

Editura: Deisis

Pagini: 157

 

 

CITEȘTE ONLINE

Părintele Dumitru Stăniloae este cu siguranță cel mai mare teolog ortodox al sfârșitului secolului XX. Vastă și profundă, opera sa exprimă în același timp sensibilitatea mistică și rigoarea dogmatică a Ortodoxiei patristice, cât și geniul specific al Ortodoxiei românești.

Apărute acum pentru prima dată în românește, textele reunite în acest volum reprezintă câteva conferințe ținute de părintele profesor Dumitru Stăniloae în Occident în anii ’70. Ele transcriu în termeni simpli, accesibili cititorului modern nespecializat, reflecția sa personală asupra specificului spiritualității ortodoxe. Experiența duhovnicească a Bisericii întrupată în sfințenie și rugăciune apare aici ca manifestare plină de finețe a „delicateții” și gingășiei umanului transfigurat în a cărei „transparență” licărește taina supremă a Iubirii Sfintei Treimi. Deschizând umanul spre orizontul Infinitului divin, mistica ortodoxă întemeiază astfel autenticitatea tuturor expresiilor și dimensiunilor existenței omului, dovedindu-și relevanța nedepășită.

„Traducerea și editarea acestor texte ale părintelui Stăniloae reprezintă o mare binecuvântare pe care o va înțelege fiecare cititor. Părintele Stăniloae reprezintă un dar prețios al lui Dumnezeu făcut Bisericii noastre și umanității: «Să mulțumim Domnului!»” (arhim. Gheorghios Grigoriatul)