Sus

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
O carte bună citită la timp, poate influenta destinul unui om într-un mod remarcabil!

Biblioteca Nationala a Romaniei

Filme

BucPress TV

Radio

 

 

 

Компоненты, модули, шаблоны и другие Расширения Joomla

Societatea„Glasul Bucovinei”, continuatoarea instituțională a SRL Editura „Alexandru cel Bun”, este un promotor al popularizării culturii şi literaturii româneşti în regiunea Cernăuţi, realizând o colaborare continuă cu şcolile româneşti din Ucraina şi alte instituţii pedagogice şi ştiinţifice.

Activităţile desfăşurate de societate contribuie la păstrarea identităţii naţionale a românilor din Ucraina şi promovarea limbii române în rândul tinerei generaţii de etnici români din regiunea Cernăuţi.

Activități:

- Dezvoltarea centrelor de carte românească în regiunea Cernăuți;

- Digitizarea fondurilor de carte românească și promovarea lecturii;

- Editarea de carte românească;

- Implementarea de proiecte și inițiative culturale;

- Sprijinirea presei de limba română și a cuvântului românesc.

Proiecte şi acţiuni desfăşurate de către Editura „Alexandru cel Bun”, continuate instituțional de „Glasul Bucovinei”:

1) Salonul internaţional de carte românească la Cernăuţi, ediţia a VI-a, a VII-a și a VII-a (octombrie 2007, iunie 2019, septembrie 2019, iunie 2021, septembrie 2021, mai 2022).

2) Expoziţia pictorului timişorean Constantin Flondor „Însemnări pentru o nostalgie” (Muzeul de Artă, Cernăuţi, 4 noiembrie-10 decembrie 2010)

3) Colocviul „Personalităţi bucovinene: Radu Grigorovici – 100 de ani de la naştere”, 29-31 septembrie 2011

4) Colocviul „Personalităţi bucovinene: Eudoxiu Hurmuzaki – 200 de ani de la naştere” 21-24 septmbrie, 2012

5) Organizarea şi funcţionarea Bibliotecii „Glasul Bucovinei” (2012-2024), incluzând cenacluri literare, întâlniri cu cititorii, prezentări de proiecte internaţionale şi consultări ştiinţifice.

6) Digitizarea fondului de carte românească din Cernăuți pe portalul web www.bibliotecacernauti.com

7) Editarea caietelor literare și a unor volume consacrate istoriei neamului românesc.

Au apărut în ultimii cărţi de Silvia Caba-Ghivireac, Alexandrina Cernov, Ilie Luceac, Marin Gherman, Radu Econumu, Radu Grigorovici, Sergiu Barbuța. A fost tipărită și revista de istorie și cultură „Glasul Bucovinei”.

În prezent ne concentrăm atenţia asupra funcţionării în condiţii optime a bibliotecii „Glasul Bucovinei”, care să ofere educație online și offline, să devină o bibliotecă modernă cu cele mai diverse resurse de învățare online.

Organe de conducere a ONG „Glasul Bucovinei”:

Irina Gherman, președinte

Tatiana Golciuc, vice-președinte

Biblioteca „Glasul Bucovinei” este o filială a ONG „Glasul Bucovinei” din Cernăuți și are ca scop deservirea cititorilor (a elevilor, studenţilor, profesorilor, ziariştilor, a scriitorilor) cu cărţi, reviste şi ziare. În cadrul bibliotecii se organizează întâlniri cernăuţene, cu personalităţi importante din România, Republica Moldova şi Ucraina.

Biblioteca se modernizează anual. Dezvotăm website-ul bibliotecii, există posibilitatea citirii unor cărți, volume, reviste în regim online. Ne propunem să digitizăm în continuare cărțile, revistele și manualele noastre, pentru a fi mai aproape de tânăra generaţie care accesează pagini pe Internet.

De la lansarea invaziei la scară largă a Rusiei asupra Ucrainei biblioteca funcționează în satul Ostrița, comuna Mahala din apropierea orașului Cernăuți. Proiectul a fost preluat de ONG „Glasul Bucovinei” de la SRL Editura „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, înființată de Alexandrina Cernov, membră de onoare a Academiei Românie și istoricul Ilie Luceac.

Bibliotecar-responsabil - Olga Zaidel

Contactează consultantul științific sau bibliotecarul nostru  pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.