Sus

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
O carte bună citită la timp, poate influenta destinul unui om într-un mod remarcabil!

Biblioteca Nationala a Romaniei

Filme

BucPress TV

Radio

 

 

 

Компоненты, модули, шаблоны и другие Расширения Joomla

Biblioteca „Glasul Bucovinei”, filială a Editurii „Alexandru cel Bun”,s. Ostrița, comuna Mahala, regiunea Cernăuți

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel. +380990731246

Biblioteca „Glasul Bucovinei” (filiala Editurii „Alexandru cel Bun”) are ca scop deservirea cititorilor (a elevilor, studenţilor, profesorilor, ziariştilor, a scriitorilor) cu cărţi, reviste şi ziare, în primul rând cu cele de specialitate. În cadrul Bibliotecii se organizează întâlniri cernăuţene, cu personalităţi importante din România, Republica Moldova şi Ucraina, precum au fost organizate în vara anului 2013, toamna anului 2014, vara anului 2015, primăvara lui 2016, toamna anului 2019, iarna anului 2021.

Biblioteca își propune să treacă prin faza unei modernizări necesare. Există posibilitatea consultării online de către consilieri științifice profesioniști (doctori în științe, prof. univ.). Ne propunem să digitalizăm o parte din cărțile noastre, pentru a fi mai aproape de tânăra generaţie, care accesează pagini pe Internet.

Experţii din rândul comunităţii româneşti din Ucraina cunosc problemele şi obstacolele cu care se confruntă etnicii români, una din aceste probleme, fiind lipsa posibilităţii de achiziţie de carte în limba română, lipsa unei biblioteci cu cărţi în limba română. Biblioteca îşi propune acoperirea acestei nevoi apăre online.

Numai în oraşul Cernăuţi funcţionează 4 şcoli cu limba de predare română; Catedra de Filologie Română şi Clasică a Universităţii Naţionale din Cernăuţi, cu peste 150 de studenţi (specialitatea – profesor de limba şi literatura română şi universală) şi 250 de studenţi (specialitatea română/ucraineană); Colegiul Pedagogic al Universităţii Naţionale din Cernăuţi, cu circa 100 de studenţi la Secţia de limba română (învăţători). 

De la lansarea invaziei la scară largă a Rusiei asupra Ucrainei biblioteca funcționează în satul Ostrița, comuna Mahala din apropierea orașului Cernăuți.

Contactează consultantul științific al bibliotecii pe email:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

 

Editura „Alexandru cel Bun” este promotor al popularizării culturii şi literaturii româneşti în regiunea Cernăuţi, realizând o colaborare continuă cu şcolile româneşti din Ucraina şi alte instituţii pedagogice şi ştiinţifice, de asemenea constituie o sursă de informare pentru organizaţiile mass-media în limba română din Ucraina, instituţiile de cercetări ştiinţifice şi de învăţământ din Ucraina, România, Republica Moldova, Institutul „Bucovina” al Academiei Române din Rădăuţi.

Activităţile desfăşurate de Editură contribuie la păstrarea identităţii naţionale a românilor din Ucraina şi promovarea limbii române în rândul tinerei generaţii de etnici români din regiunea Cernăuţi.

Proiecte şi acţiuni desfăşurate de către Editura Alexandru cel Bun:

  • Salonul internaţional de carte românească la Cernăuţi, ediţia a VI-a. (octombrie 2007).
  • Expoziţia pictorului timişorean Constantin Flondor Însemnări pentru o nostalgie (Muzeul de Artă, Cernăuţi, 4 noiembrie-10 decembrie 2010)
  • Colocviul Personalităţi bucovinene: Radu Grigorovici – 100 de ani de la naştere, 29-31 septembrie 2011
  • Colocviul Personalităţi bucovinene: Eudoxiu Hurmuzaki – 200 de ani de la naştere 21-24 septmbrie, 2012
  • Organizarea şi funcţionarea Bibliotecii „Glasul Bucovinei” (2012-2017), incluzând cenacluri literare, întâlniri cu cititorii, prezentări de proiecte internaţionale şi consultări ştiinţifice.
  • Salonul Internațional de Carte Românescă - 2022

La editura „Alexandru cel Bun” au apărut cărţi de Silvia Caba-Ghivireac, Alexandrina Cernov, Ilie Luceac, Marin Gherman, Vasile Tărâţeanu, Radu Econumu, Radu Grigorovici, Ştefan Hostiuc, tineri autori români. Editura a editat albume, cărţi şi manuale pentru elevi, culegeri de versuri etc. În prezent Editura şi-a concentrat atenţia asupra funcţionării în condiţii optime a filialei sale, Biblioteca „Glasul Bucovinei”.

Servicii prestate:Cursuri de limba română, Traduceri legalizate, Consultanță științifică, Editare de carte, Servicii redacționale